Rivetti & Lauro

Rivetti & Lauro, Valtellina

Valtellina i skuggan av Piemonte. Den 45 kilometer långa remsan från öst till väst är Italiens näst största producent av druvan Nebbiolo.

Ett spännande distrikt med uppåt 20 000 terrasserade odlingar och vacker utsikt över alptopparnas vita glaciärer.

Rivetti & Lauro kommer från en ambitiös idé. Vi odlar nya arter av druvor, vars frukt kan uppfylla kvaliteten och generositeten hos Nebbiolo och förbättra den. Hårt arbete och engagemang är vad som krävs för att göra fantastiska viner, säger Alberto Rivetti som vi första gången träffade på italienska vinmässan Vinitaly april 2019.

Under druvskörden i Valtellina bärs alla druvklasar i stora skördekorgar till traktorer och sedan till källaren för vinifiering. Vägen går genom små stigar och stegar, den enda förbindelsen mellan odlingarna och deras branta terrasseringar.

Vi har i slutet på 2020 valt att fokusera på två viner som vi tycker håller ”vår” kvalitet.

Läs mer

Rivetti & Lauro Sotamá har 90% Nebbiolo och 10 % Shiraz vilket ger ett vin med pigg syra och en enkelhet som gör att det passar i både slott och koja.

Rivetti & Lauro Sforzato Dell`Orco med 100% Nebbiolo, detta är ett vin som är utöver det vanliga. Druvorna torkas ca 100 dagar och behåller fortfarande Nebbiolos rubinröda färg. Smaken är fräsch och vittnar om ett vin med många bottnar och stor komplexitet, kronan i juvelen väljer vi att kalla det.

Den karga miljön och utmaningarna att skörda och Lago di Comos varma vindar kombinerat med solen i italienska alperna gör detta vin till ett starkt tillskott i vår portfolio.

Alberto Rivetti

RIVETTI & LAURO
SFORZATO
DELL'ORCO

Årgång: 2015
Art. nr. 77079
Pris: 489 kr
Alkoholhalt: 15 %
Restsocker: 1,1 g/l
Syra: 6,03 g/l
Läs mer: Vinfaktablad

RIVETTI & LAURO
SOTAMÀ
IGT ALPI RETICHE

Årgång: 2018
Art. nr. 78197
Pris: 255 kr
Alkoholhalt: 13 %
Restsocker: 0,5 g/l
Syra: 5,97 g/l
Läs mer: Vinfaktablad