Prendina

Respekt är nyckelordet som förklarar vår filosofi, förklarar bröderna Franco och Luciano Piona, ägare till Vino Conoscenzas, senaste kollektion av framgångsrika vingårdar.

Prendina ligger i hjärtat av Lombardiet och där ligger byn Monzambano i Mantovaprovinsen. 1958 förvärvade familjen Piona marken och började bruka jorden. Under de första decennierna såldes vinet under beteckningen La Cavalchina, vilket för övrigt är en av vingårdarna i Vino Conoscenzas portfolio. 1980 var första året ett vin kom ut under La Prendinas egna varumärke.

Vinet var en Merlot som gavs ut för att fira en högt aktad chef Gualtiero Marchesi. Idag är fortfarande Merlot det karakteristiska vinet som ger gården dess uttryck. Sedan 1990 bär alla viner som gården tillverkar namnet La Prendina.

Läs mer

Kvalitet genomsyrar familjen Pionas vinäventyr vilket även innefattar egendomarna Cavalchina och Torre d’Orti, den gemensamma nämnaren är det låga uttaget per hektar.

Detta medför en minimal påverkan på terroiren och vinifieringen sker nära naturens villkor. Allt för att främja karaktären hos varje druvsort. Vi på Vino Conoscenza är stolta att få presentera vårt första vin från denna pärla till vingård julen 2017 och visst har det likheter med vårt kära Valpolicella.

PRENDINA
FAIAL MERLOT GARDA

Årgång: 2015
Art. nr. 76269
Pris: 340 kr
Alkoholhalt: 16 %
Restsocker: 2 g/l
Syra: 6 g/l
Läs mer: Vinfaktablad

PRENDINA
CABERNET
IGT 

Årgång: 2016
Art. nr. 73496
Pris: 188 kr
Alkoholhalt: 14 %
Restsocker: 5,5 g/l
Syra: 5,1 g/l
Läs mer: Vinfaktablad