Noah

Noah är en liten och ung vingård som ligger i det man benämner Alto Piemonte.
Andrea och hans fru Giovanna, deras 2 barn, 3 katter och en hund, driver vingården tillsammans. En resa som började 2010 född från en gemensam dröm; Andrea och Giovannas. Då 2010 började deras äventyr i världen av vin genom köpet av sin första vingård i Brusnengo, Alto Piemonte.

Deras projekt har vuxit snabbt och på tre år har de utökat arbetet, med hjälp av Fabio, cirka 3,5 hektar mark i Brusnengo och 1,2 hektar i Lessona. Noah hyr för närvarande sin vinkällare, men familjen renoverar en gammal bondgård i Piemontese i Brusnengo, där Noah sedan ska etablera verksamheten och bli familjens hem.
Andres har gett upp sin karriär som arkitekt och Giovanna jobbar fortfarande deltid som konstterapeut.

Läs mer

Att kunna producera Bramaterra i Brusnengo, i Mesola på vulkan stenar och i Lessona på den marina sanden i en av de äldsta och mest historiska vingårdarna, är skäl nog att vara stolt och tar med sig ansvaret för att valorisera en vinodling och kulturarv som uttrycker ett helt territorium i sig, vilket speglar det på bästa möjliga sätt.

Noah ligger i den norra delen av Piemonte, i den del som kallas Alto Piemonte, vilket betyder den högsta delen av Piemonte. Noahs vingårdar ligger främst i Brusnengo, en liten kommun som ingår i DOC Bramaterra-området, tillsammans med kommunerna Masserano, Curino, Roasio, Villa Del Bosco, Sostegno och Lozzolo. Brusnengo är där Noah DOC Bramaterra och DOC Coste della Sesia Croatina är skapade. Från och med 2014 äger Noah också en vingård i Lessona som gör det möjligt för dom att producera DOC Lessona, 2014 är den första årgången, som ännu inte är klar för markanden.

Vi släpper båda Noahs viner nu 5 december 2017

Bramaterra DOC 2012 som belönats med tre Bicchieri i 2018 års Gambero Rosso, Extern länk till Noahs hemsida
och
Coste della Sesia Croatina Doc 2013

Information, bild och faktablad nedan.

NOAH
BRAMATERRA DOC 

Årgång: 2012
Art. nr. 79476
Pris: 340 kr
Alkoholhalt: 13,5 %
Restsocker: 1 g/l
Syra: 5,78 g/l
Läs mer: Vinfaktablad

NOAH
COSTE DELLA SESIA CROATINA DOC

Årgång: 2013
Art. nr. 78244
Pris: 240 kr
Alkoholhalt: 12,5 %
Restsocker: 1 g/l
Syra: 7,07 g/l
Läs mer: Vinfaktablad